Reisboeken

Elio Pelzers

Eifel & Moezel, Elio Pelzers

PassePartout Eifel & Moezel

Zo dichtbij huis en toch zo buitenland. Nederlanders zijn dol op de Eifel en het Moezeldal. De bergen, gevarieerde landschappen, talrijke kastelen en kloosters, vele lieflijke dorpen en stadjes van de Eifel trekken bezoekers in alle jaargetijden. De welgevormde Moezel kronkelt tussen de steile hellingen met wijngaarden en langs historische dorpen en steden. Uitgegeven door Edicola. Verkrijgbaar in de boekhandel en via internet. 

Malta & Gozo, Elio Pelzers

Reishandboek Malta & Gozo

Tempelresten, historische vestingstadjes, ontzagwekkende (zee)forten, barokke kerken, strakke paleizen: het wemelt ervan in Malta. Geniet van een avondterrasje in Valletta, maak een pastorale wandeling op Gozo, struin door het oude Mdina of dobber op het zeewater langs de grillige kalkkust. Verschenen bij uitgeverij Elmar. Verkrijgbaar in de boekhandel, Bol.com en via andere verkoopkanalen. 

Maastricht en omgeving, Elio Pelzers

Ken je Maastricht en omgeving in 250 vragen?

Romeins, tweeherig, industrieel, katholiek, carnavalesk en internationaal. Maar ook modern, groen, bourgondisch, on-Nederlands en studentikoos. Allemaal van toepassing op de stad waar we het over hebben: Maastricht. Daag jezelf uit zonder beeldscherm en beantwoord de 250 vragen over de zuidelijke Maasstad en omgeving.

Uitgegeven door WBooks en verkrijgbaar in de boekhandel en via internet.
Het eerste exemplaar wordt gepresenteerd in boekhandel Dominicanen in Maastricht op 4 november 2018

Ken je de mijnstreek, Elio Pelzers

Ken je de Mijnstreek. Zuid-Limburgse geschiedenis in 251 vragen

Het bruist en borrelt in de Mijnstreek. Veel industrieel erfgoed is weggevaagd, maar de invloed van de mijnindustrie op stand en platteland is nog steeds zicht- en voelbaar. Test je kennis aan de hand van 251 vragen over de regio. Een uitdaging voor jezelf als gezelschapspel, maar ook een feitjesboek voor op het nachtkastje.

Uitgegeven door WBooks en verkrijgbaar in de boekhandel en via internet.  

Reishandboek Sicilië

Reishandboek Sicilië

Cultuur- en natuurliefhebbers, zonaanbidders, smulpapen, wandelaars, outdoor-extremisten, Italiëfanaten, lawaai- en rustzoekers: Sicilië verveelt nooit.
Het eiland is getekend en opgeschud door zijn ligging op de grens van twee continenten. Het heeft overvloedig geprofiteerd en zwaar geleden onder de invloeden van Europa en Afrika. Durf je Sicilië aan?

Uitgegeven door Uitgeverij Elmar en verkrijgbaar via boekhandel en internet. Inmiddels 2e druk.

Reishandboek Noorwegen Elio Pelzers, Henk Filippo

Reishandboek Noorwegen

2e druk
Noorwegen kent een enorme natuur, rust en weidsheid. De landschappelijke diversiteit is ongekend: diepe fjorden, woeste bergen, ijzige hoogvlakten, honderden watervallen, machtige gletsjers, nauwe valleien, oneindige taiga's, woeste toendra's en onvoorspelbare scherenkusten. Urenlang in de auto, te voet of op de fiets zonder iemand tegen te komen. Oslo is innovatief, Bergen conservatief en Trondheim creatief. Van de zuidkaap (Kap Lindesnes) tot aan de 2500 km noordelijker gelegen Noordkaap is Noorwegen een en al verrassing en overweldigende natuur.

Ik schreef dit boek samen met Henk Filippo. Het Reishandboek is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Elmar.

Noord Scandinavië, Henk Filippo en Elio Pelzers

Reishandboek Noord-Scandinavië

De eerste toerist aan de Noordkaap was een Italiaan, die in 1665 schreef: “Hier eindigt de wereld, mijn nieuwsgierigheid is bevredigd en nu kan ik tevreden naar huis gaan”. Het bezoeken van de Noordkaap is voor velen als een bedevaart.
De magie van het noorden roept. Het noorden van Scandinavië verrast met zijn prachtige licht. De middernachtzon vindt zijn tegenhanger in de poolnacht.
Het Noorderlicht fonkelt aan de hemel. Bezoekers komen ogen te kort, alle zintuigen staan op scherp. Het noorden is indringend.

Dit boek, dat ik samen schreef met Henk Filippo, verscheen eerder vanaf 2007 succesvol (in vier drukken) als Wereldwijzer Noord-Scandinavië.
Het Reishandboek (inmiddels 4e druk) is compacter en handzamer uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Elmar

The Hoge Veluwe book, Elio Pelzers

The Hoge Veluwe Book

Van het populaire Het Hoge Veluwe Boek (4e druk inmiddels) is door WBooks en het Nationale Park De Hoge Veluwe in december 2014 een Engelstalige editie gemaakt om aan de buitenlandse vraag te kunnen voldoen. Ik schreef dit boek in 2010 samen met Wim. H. Nijhof.

Maastricht / Den Bosch Tourtime wandelgidsen, Elio Pelzers

Maastricht / Den Bosch Tourtime wandelgidsen

Een historische stadswandeling maken door de Limburgse of Brabantse hoofdstad? Het katholieke verleden, de Bourgondische levenstijl en de benedenrivierse cultuur springen er in deze Zuid-Nederlandse steden direct uit. Kerken, heiligenbeelden, gezellige cafés en terrassen: ze staan borg voor een actief en gezellig dagje uit. De wandelgidjes zijn voorzien van een duidelijke kaart en een grote hoeveelheid foto's met tekst en uitleg.

De stadswandelgidsjes zijn uitgegeven door Bekking & Blitz

Maastricht kakender, Elio Pelzers

Maastricht kalender 2014

Leer Maastricht kennen aan de hand van twaalf mooie foto's op een kalender voor 2014. Wellicht inspirieert het u tot een bezoek.
Drie foto's zijn van mijn hand, waaronder de coverfoto.

De kalender is uitgegeven Bekking & Blitz

Een dagje wandelen in Duitsland, Elio Pelzers

Een dagje wandelen in Duitsland

Duitsland. Het lijkt zo ver weg. De bezitter van deze gids zal daar snel anders over denken, want Duitsland begint gewoon vlak na de grens. Duitsland waar men bier met een hoofdletter schrijft. Waar je ‘s middags gewoon een warme maaltijd met worst en sauerkraut kunt bestellen. Duitsland, waar je nog echt in een woud kunt verdwalen (en door een wolf kunt worden verslonden) als je niet zo’n gids als deze bij je hebt.

Dit boek, dat ik schreef met Henk Filippo, is uitgegeven door Gegarandeerd Onregelmatig.

Nieuw-Zeeland, Elio Pelzers

AO Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is niet alleen een boeiende grabbelton van allerlei culturen maar ook van verschillende typen landschappen. Bijna nergens ter wereld treft een bezoeker zo veel variatie in landschappen aan als hier. De producenten van de succesvolle filmtrilogie Lord of the Rings maakten dankbaar gebruik van de dramatische en overweldigende natuur in het land. Nieuw-Zeeland dat bruis en kookt, kan tegelijk zo rustig zijn

Nieuw-Zeeland AO2978. Stichting IVIO. ISBN 9789085871590.

Het Hoge Veluwe Boek, Elio Pelzers

Het Hoge Veluwe Boek (3e druk)

Het een na oudste Nationale Park van Nederland is een eigenzinnige speler. Soms tegen de stroom in, soms koploper. Ik beschreef, samen met Wim.H. Nijhof, het boeiende verleden en heden van het Nationale Park De Hoge Veluwe voor uitgeverij W-Books in een rijk met foto’s geïllustreerd boek.
Inmiddels is dit blokboek aan zijn 4e druk toe!

De 100 mooiste dorpen van Nederland, Elio Pelzers

De 100 mooiste dorpen van Nederland

Ontdek Nederland aan de hand van de meest mooie, indrukwekkende en bijzondere dorpen. Tussen Oudeschip, het meest noordelijke dorp op het vasteland, en Mesch, de meest zuidelijke kerkplaats bevinden zich tal van bekende en onbekende haven-, handels-, dijk-, villa-, kunstenaars-, kerkloze- en verdwenen dorpen. De 100 mooiste dorpen van Nederland, dat grotendeels door mij werd geschreven, is een uitgave van Reader's Digest en W-Books. Ook de meeste foto's in het boek zijn van mijn hand.

Het Gelderland boek, Elio Pelzers

Het Gelderland Boek

De groenste provincie van Nederland prachtig gevangen in een illustratierijk blokboek: Het Gelderland Boek. Korte teksten ondersteunen de vele sfeervolle plaatjes, die de enorme gevarieerdheid van Gelderland laten zien.
Ik werkte als auteur en redacteur mee aan dit boek, dat is uitgegeven door W-Books.

AO Noorwegen, Elio Pelzers

AO Noorwegen succesvol en ongetemd

Waaraan heeft Noorwegen zijn economisch succes te danken? Waarom bezoeken zo veel enthousiaste mensen dit land? “Nederlanders en Noren lijken een beetje op elkaar”, zei een voormalige minister van Economische Zaken kort geleden. Noorwegen in kort bestek.

Noorwegen succesvol en ongetemd. AO 2964. Stichting IVIO. ISBN 9789085871453.

Kristiansand, Elio Pelzers

Het contrast van Kristiansund

Honden met bergsokken, een fles “Allesverloren”, eindeloze vlakten met dennen en sparren die stierlijk gaan vervelen en een knorrepotterige Fransman die enkele woorden Duits spreekt. Het zijn ingrediënten uit mijn reisverhalenboek, dat in 2011 verscheen. De korte reisverhalen in deze reisimpressiebundel laten zich vaak lezen met een glimlach. Met veel verhalen uit het noorden.

Het contrast van Kristiansund. Reisimpressies. Uitgeverij Kontrast. ISBN: 978-94-90834-09-8. 

Wereldwijzer Zwitserland, Elio Pelzers

Wereldwijzer Zwitserland

“Journalist en fotograaf Elio Pelzers levert met zijn wereldwijzer een veelzijdige en informatieve gids af met een verrassende kijk op Zwitserland. Hij belicht in deze gids de Zwitserse verscheidenheid en tegenstellingen op treffende wijze. De vele kleurenfoto's accentueren dat”. [www.tourpress.nl]

“Wereldwijzer Zwitserland, een heel uitvoerige, mooi uitgevoerde en leerzame gids…Een prima gids, met tal van vaak leuke wetenswaardigheden en werkelijk prachtige foto's en duidelijke kaarten, zoals we trouwens gewend zijn van de uitgaven in deze serie”. [Radio Emmen]

Elmar Compact gids Niederrhein Noord

Elmar Compact Gids Niederrhein Noord

Onbekend, vlak over de grens en veel te bieden. Dat geldt voor het noordelijk deel van de Niederrhein, het groene gebied tussen Emmerich en het Ruhrgebied. Uitgestrekte bossen, uiterwaarden, heuvels in vlak landschap: een uitgekiende streek om te fietsen of te wandelen. De Niederrhein is zeer geschikt voor daguitstapjes en korte verblijven. Laat u verrassen zo dicht bij huis en toch over de grens.

Faerøer, Elio Pelzers

Elmar Reishandboek Faerøer

De enige Nederlandstalige reisgids over de onbekende eilanden midden in de Atlantische Oceaan: Faerøer. De kleine Atlantische archipel is slechts bij weinig Nederlanders bekend. Het landschap van de eilanden oogt dramatisch. De emoties van de bewoners zijn soms hevig als het om walvissenjacht en onafhankelijkheid gaat. De kunst op de eilanden verrast de bezoeker. De natuur en zee zijn allesoverheersend.

Groenland, Elio Pelzers

Elmar Reishandboek Groenland

“Beste en enige Nederlandstalige gids is Elmar Reishandboek Groenland. Inhoudelijk uitstekend” [ANWB Reizen]
“Goede beschrijvingen, leuke tips” [Op Pad]
“Een zeer compleet handboek…ook zeer praktisch te gebruiken voor scripties” [Arctica]

© Copyright 2019 Elio Pelzers - All Rights Reserved